ENDÜSTRİYEL PEYZAJ: TOM DİXON’DAN TASARIMCI KOLEKSİYONU

Londra – ilham kaynağı

Londra, Endüstriyel Manzara koleksiyonu ve Tom Dixon için bir ilham dünyası için çıkış noktasıdır . Belki en güzeli, en gösterişlisi değil ama kesinlikle dünyanın en karakterli şehirlerinden biri.

Koleksiyon, demiryolları, tüneller, fabrikalar, atölyeler ve depoların pürüzlü zeminini yorumluyor. Malzemeler o kadar yaygın ki büyük bir etki yaratıyorlar. Yüzeyler – çatlamış kaldırım taşları ve tuğla bloklar, ufalanan endüstriyel manzarayı oluştururken, büyük gelgit Thames Nehri şehri ikiye böler ve yeni yansıtıcı cam kuleler ufuk çizgisine hakim olmaya başlar.

Halı güçlü bir dekor unsurudur

Endüstriyel Peyzaj, Tom Dixon’ın fayans ve geniş dokumadan oluşan ilk halı koleksiyonudur ve bunu şöyle detaylandırır: “Açıkçası maddiyatla çok ilgileniyorum ve tafting sürecini ve seçimini gördüğünüzde halının kendisi olağanüstü bir şey. Ama ben malzemenin ve mimari perspektif üzerindeki etkisinin ötesinde ilgileniyorum.Renk, desen gibi çok güçlü bir şey, özellikle de fason halıda olduğu gibi geniş alanlarda kullandığınızda.

Londra'nın demiryolu hatlarından ilham alan ve Thames nehrine ve nehrin gri çamurlu sularına atıfta bulunan bir desen olan yapısız bir tuğla deseni yarattık. Ayrıca çılgın asfaltlama şeklinde aşağı piyasa estetiği ile daha çok ilgisi olan bir modelimiz var. Dolayısıyla koleksiyon, bina veya erozyon sürecinden doğal olarak gelen bir dizi desen ve dokudan oluşuyor.

Tom Dixon

Kendi kendini yetiştirmesiyle ünlü olan Tom Dixon (OBE), uluslararası üne sahip bir İngiliz tasarımcı, aynı adı taşıyan marka Tom Dixon’ın (tahmini 2002) kreatif direktörüdür. Eserleri, aralarında V&A ve MoMA’nın da bulunduğu dünyanın en prestijli müzelerinin kalıcı koleksiyonlarında yer almaktadır. Tom Dixon, evrenini müzik, çağdaş aydınlatma, mobilya ve aksesuarlardan Londra’daki The Royal Academy’deki Restaurant, Jamie Oliver’s restoranı, Barbecoa ve Shoreditch House gibi yüksek profilli projelere kadar çok çeşitli deneyimlerle inşa etti. Yakın zamanda Tom’s Design Research Studio, Londra’daki ikonik Thames tarafı Mondrian Deniz Konteynerlerini yeniden tasarlayarak ilk otel projesini tamamladı.

Tasarımcı Tom Dixon, Stockholm Mobilya Fuarı 2016'da Endüstriyel Peyzajın lansmanında
 Tasarımcı Tom Dixon

Endüstriyel Peyzaj

Koleksiyon, Londra şehir manzarasının Tom Dixon’a çok tanıdık gelen pürüzlü, ham günlük yüzeylerini yeniden yorumlayan farklı ifadelere dönüşen karo halı ve geniş dokuma olarak mevcut yedi tasarımı içeriyor. Fayanslar ve dokuma tezgahı, bir oda veya birkaç alanlı projeler için gerçekten benzersiz bir döşeme çözümü elde etmek için diğer koleksiyonlarla karıştırılabilir veya birleştirilebilir.

yeşil seçim

Tüm halı karoları, patentli Ecotrust keçe arkalığa sahiptir. Yenilikçi bir üretim tekniği, kullanılmış su şişelerini, aynı zamanda harika bir akustik performansa sahip olan, yumuşak ancak güçlü ve son derece dayanıklı bir PET keçeye dönüştürür. Kullanılmış balık ağlarından üretilen yenilenebilir iplikten yapılan Highline 1100 yüz kalitesi ile birleştiğinde , ürün %100 yeşildir. Koleksiyon Cradle to Cradle sertifikasına sahiptir.

Sigara içmek

Kömürle çalışan bir şehrin endüstriyel tarihi, üretimi ve imalatı. Smoke’u keşfedin.

POM_Dixon_03_02.jpg

Yıkamak

İnsanların, yerlerin ve fikirlerin sürekli evrimi ve yenilenmesi. Wash’u keşfedin.

İzlemek

Kesişen yollar, ağlar ve bağlantılar ile seyahatin işaretleri.

 

Gelgit

Thames gelgit nehrinin hareketi, tortusu ve akışı. Tide’ı keşfedin.

Bulanıklık

Geçici su parçalarında çarpık şehir yansımaları. Blur’u keşfedin.

Tuğla

Londra tuğlası, şehir manzarasının sembolü ve tanımlayıcı malzemesidir.

Çatırtı

Günlük yüzeylerin bozulma ve kusurlarının güzelliği

İntegro Blog - Diğer Yazılar

Bizimle İletişime Geçin